Zupa porowa kaloryczna i niezdrowa

11111

Tytuł mów sam za siebie, no cóż tak wyszło, jest w nim trochę przekory

bo nie jest z tą kalorycznością aż tak źle !

Zupę zjadłam na sylwestrowej imprezie u znajomych i wiedziałam, że się zaprzyjaźnimy.

Proponuje Wam lżejszą wersję na co dzień bez mięsa, ale jako dodatek zawsze można wkroić

szyneczkę, kiełbaskę, wtedy będzie bardziej sycąca.

Sama nie próbowałam, bo nie lubię białej kiełbasy, ale myślę, że do tej zupki by się sprawdziła.

Zupa porowa kaloryczna i niezdrowa
Drukuj
Składniki
  1. 1,5 do 2 litrów bulionu
  2. 2 serki topione po 100g
  3. ¾ dużego pora, odkrajamy tylko górę
  4. sól, pieprz do smaku
  5. opcjonalnie szynka lub wiejska kiełbaska pokrojona drobno
Sposób przygotowania
  1. Bulion warzywny u mnie na marchewce, selerze, pietruszce + vegeta domowa.
  2. Warzywa gotujemy do miękkości odcedzamy, pozostawiamy tylko marchew.
  3. Dodajemy dokładnie umytego, pokrojonego w cieniutkie paseczki selera i gotujemy do miękkości.
  4. Odlewamy część bulionu studzimy dodajemy 2 serki topione i miksujemy na gładką masę.
  5. Przelewamy do reszty buliony delikatnie blenderujemy,
  6. doprowadzamy do wrzenia i zupa gotowa.
  7. Opcjonalnie można dodać szyneczkę lub kiełbaskę.
  8. Wersja imprezowa smakuje najlepiej z mięsem mielonym w postaci kulek mięsnych
  9. lub zwyczajnie usmażonym na patelni.
http://www.gotowaneendorfiny.pl/