Ciasto orzechowo bananowe

2018-02-25-10-27-49

Pierwsze moje ciasto z taką ilością masła orzechowego, tłuściutkie i zdrowe.

Prawdziwa uczta dla maniaków masła orzechowego.

Owoce nadają fajnej wilgotności ciastu, bo przy wykorzystaniu mąki kokosowej zawsze zachodzi obawa,

że będzie suche w tym przypadku jest odwrotnie.

Ciasto orzechowo bananowe
Drukuj
Składniki
  1. 2 banany
  2. 2 łyżki miodu
  3. 2 jajka
  4. 2 jabłka
  5. ½ szklanki mąki kokosowej
  6. szklanka masła orzechowego
  7. 1/4 szklanki mleka
  8. 1 łyżeczka sody
  9. garść orzechów ziemnych
  10. 1/3 łyżeczki cynamonu
  11. garść rodzynek
  12. olej kokosowy lub masło do wysmarowania tortownicy
Sposób przygotowania
  1. Banany, miód, mąka, mleko, jajka, 1 jabłko drobno pokrojone, masło orzechowe miksujemy na gładko+soda. Do zmiksowanego ciasta dodajemy orzechy i rodzynki.
  2. Na wierzch tortownicy wykładamy pokrojone w plastry drugie jabłko.
  3. Ciasto pieczemy 35 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.
http://www.gotowaneendorfiny.pl/