Ciasto fasolowe z dżemem i budyniem

2018-01-15-12-10-08

Powroty sa przyjemne, tak właśnie jest z fasolowym, które wraca do mnie jak bumerang,
cenię je za smak, małą ilość kalorii i łatwość przygotowania:)
Dodatkowow to ciasto przełożone jest budyniem i dżeme, mniam:)

Ciasto fasolowe z dżemem i budyniem
Drukuj
Składniki
  1. 4 jajka
  2. puszka fasoli czerwonej
  3. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  4. 2 łyżki karobu
  5. 1 łyżeczka kakao
  6. 1/2 banana
  7. aromat śmietankowy
  8. 3 łyżki mąki kokosowej
  9. 1 1/2 okienka czekolady gorzkiej
Krem
  1. dowolny budyń bez cukru
  2. 2 łyżeczki ksylitolu
  3. 1 szklanka mleka na całość
  4. (o połowę mniejsza wartość niż na opakowaniu)
  5. 2 łyżki dowolnego dżemu domowego
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki na ciasto blenderujemy na gładką masę ,
  2. osobno dodajemy pokrojoną drobno czekoladę.
  3. Masę budyniową robimy wg przepisu na opakowaniu z tym, że połowa mleka+ksylitol.
  4. Ciasto pieczemy w piekarniku 30 minut /180C do suchego patyczka.
  5. Po wystygnięciu ciasta, należy je przekroić posmarować dżemem,
  6. nałożyć budyń i schłodzić w lodówce,
  7. Ciasto przechowujemy ze względu na masę w chłodnym miejscu.
http://www.gotowaneendorfiny.pl/